2016. január 19., kedd

Ha szereted az Ixi kupát, akkor valószínűleg a Gete kupa is tetszeni fog!

Jeremcsuk Istivel éjjel, már csaknem 60 kilométert magunk mögött tudva, a meredek, sziklás oldalon másztunk felfelé a Getére az egy héttel ezelőtti CsPI-n, amikor megfordult a fejemben, hogy vajon hányadszor megyek fel a Gete csúcsára a kereszthez (talán már közel járhatok a 30-hoz). És csaknem ugyanebben a pillanatban eszembe jutott a Gete kupa ötlete is (tudom, megígértem - főleg magamnak - hogy egy ideig nem találok ki újabb mozgalmakat, de a Gete kupa valahogy annyira "Kolombusz tojása", hogy muszáj rögzítenem.)

A Gete kupa ötlete egyszerű: 10-szer fel kell menni a Gete csúcsára, hivatalos teljesítménytúrákon. A feladat azonban mégsem könnyű, hiszen kevés olyan teljesítménytúra van, ami érinti a Getét: a Kinizsi Százason kívül az Iszinik 100, a Szuperkatlan 15/30, a Csolnok Ring 10/20/30 és a Turul túrák bizonyos távjai. Ez azt is jelenti, hogy a Gete kupa megszerzéséhez nem elég egy év, hanem legalább két túraév szükséges hozzá. Könnyítés, hogy a Szuperkatlan 30-as távja kétszer is felmegy a Getére (oda-vissza), így ott egy túrával két "pontot" is lehet szerezni.

Tehát ahogy látszik, jelentős átfedés van az Ixi kupa és a Gete kupa túrái között, azonban a Gete kupát nehezebb megszerezni, mivel több év kitartása kell hozzá. Időkorlát nincs, akár 10 év alatt, 10 Kinizsi Százassal is megszerezhető. A mozgalom a 2016-os túraévvel indul, tehát a Gete kupa megszerzéséhez az első "lépéseket" az idei Kinizsi Százason lehet megtenni.

A Gete kupa mozgalomban elszámolható túrák:

Kinizsi Százas
Csolnok Ring 10 / 20 / 30
Turul 200 / Árpád vezér 130 / Turul 100
Szuperkatlan 15 / Szuperkatlan 30
Iszinik 100 / Iszinik Trail 100

Jó túrázást és Gete mászást!

11 megjegyzés:

  1. Ha nem csak a teljesített teljesítménytúrák számítanának, hanem a teljesítménytúrák teljesített Gete szakaszai, akkor már az eddigi túraéveim meghoznák a kupát. Épp 11nél tartok. :) 2 teljesített, egy időkicsúszott és egy Bányahegyen feladott Kinizsi, 3 szuperkatlan 30, és egy Árpád vezér 130.... :)

    VálaszTörlés
  2. Szép gyűjtemény a feladott túrákkal is! Gondolkodtam amúgy, hogy a korábbi évek is számítsanak visszamenőleg, de inkább - ahogy a kiírásban is szerepel - 2016-tól indul. De szerintem pár éven belül meg lesz a kupád így is, hajrá! :)

    VálaszTörlés
  3. Javaslom, hogy a Gethe úr társaságában végrehajtott Gete-mászások duplán számítsanak! :) (Igazolás, egy közös fénykép Gethe úrral a hegy lábánál és a csúcsán is.)

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. A Csolnok Ring is számít, természetesen, hiszen felmegy a Getére. Köszönöm a kiegészítést!

      Törlés
  5. Nem is, 12, mert egy Iszinikből a csillaghegyi csillagok előtt még egy Iszi és a Nik közötti szakaszt is végigjártam.Kifejezetten azért mert szeretem a Getét! :) <3

    VálaszTörlés
  6. Kőről kőre a Gerecsében?
    Az is felmegy a Getére Tokod irányából.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Nekem idén meglesz a Gete kupám a nyári Szuperkatlanon! Lehetséges, hogy ott a célban megkapjam ?

    VálaszTörlés
  8. Szia! Nekem a hétvégén lesz meg a tizedik Gete màszàsom!(Szuperkatlan 7.0) Élő dolog még ez a Gete kupa?

    VálaszTörlés
  9. Szia, igen, még abszolút élő, csak a blogot gondoztam kevésbé mostanában. Valószínűleg akkor meg is lett a 10. Gete mászás, gratulálok hozzá utólag is!

    VálaszTörlés