2014. augusztus 21., csütörtök

A Meteor túrák egy szakaszának bejárása

Rakk Gyulával, akivel az elmúlt hetekben a Budai Térképkört is végigjártuk, szombaton a közelgő Meteor teljesítménytúrák (lásd a TTT kiírást és a túra weboldalát) útvonalának nagy részét jártuk be, bő harminc kilométert gyalogolva (először kisebb sárban, de aztán tökéletesen járható lett a talaj, és az időjárás is optimális kirándulóidő volt).

A nagy múltú túra egyébként idén jubilál majd, hiszen most szeptember 13-án kerül majd 25. alkalommal megrendezésre. Mi ezúttal Nagykovácsiból indultunk, és végül Hűvösvölgyben fejeztük be a sétát (közben bejártuk a maratoni táv átkötő szakaszát is). Tehát ahogy az elmúlt hetekben, most is a Budai-hegység gyönyörű részein jártunk, több kilátóhelyet érintve.

A Nagy-Szénáson egy panorámaképet is készített Gyula, amin a Kinizsi Százas több nevezetes pontja is látható (Nagy-Gete, Hegyeskő, Kőszikla), és amelyet hamarosan meg is osztok az olvasókkal egy későbbi bejegyzésben.

4 megjegyzés:

  1. Sanyi, te részt veszel majd ezen a túrán vagy "csak" az előkészületekben segítettél?

    VálaszTörlés
  2. Részt fogok venni, pontőr leszek. Aztán majd valamikor még idén tervezem bejárni a teljes távját is :)

    VálaszTörlés
  3. Egy ideje már olvasom a blogodat és bíztam benne, hogy talán személyesen is összefutunk a túra alkalmával és közösen teszünk meg egy szakaszt. Na, majd legközelebb! :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, akkor jövőre :) De persze ahogy írtam, az egyik ellenőrzőponton már idén is összefutunk.

    VálaszTörlés