2013. június 11., kedd

A Kinizsi Százas egyszerűsége

Tulajdonképpen a Kinizsi Százas egy roppant egyszerű dolog. Kolombusz tojása. Hiszen gondoljunk csak bele: mi a legegyszerűbb testmozgás, a legegyszerűbb sport? A járás. A gyaloglás. Amikor épp nem fekszünk, állunk vagy ülünk, akkor - kevés kivételtől eltekintve - általában gyalogolunk.

Hogy a hétköznapokból minél jobban kiszakadjunk, hogy az épített, urbánus környezet helyett inkább a természet kortalanabb és örökebb szépségeit lássuk, adódik, hogy ezt a gyaloglást erdőn-mezőn tegyük, azaz kiránduljunk, túrázzunk.

Most már csak azt kell kitalálni, hogy hány kilométert túrázzunk, mi jelent kihívást? Egy kilométer nyilván kevés, tíz kilométer sem sokkal több, viszont tízes számrendszerünk alapjának következő hatványa, a száz már éppen egyfajta lélektani határ, tehát legyen a távolság száz kilométer (az ezer már nyilvánvalóan túl sok lenne).

S hogy erre egy nap legyen, az is könnyen adódik, hiszen a legkézenfekvőbb, leginkább magától értetődő intervallum; életünk, életritmusunk alapegysége, és ez alatt aránylag kényelmes sétatempóval megtehető a száz kilométeres távolság.

Kapcsolódó bejegyzések:
Éjfél Kapitány a Kinizsi Százasról
I love K100

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése