2012. február 27., hétfő

Egészséges erotika az 1987-es Kinizsi Százas túrafüzetben

Ahogy idézetek után kutattam a korábbi évek Kinizsi Százas itinereiben, megakadt a szemem az 1987-es túrafüzet borítóján (a teljes füzet ide kattintva tekinthető meg pdf formátumban), melyen a kép bal oldalán látható, peckes keblű, meglehetősen rövid és testhez simuló nadrágot viselő hölgy csábít természetjárásra. Mellette a borítón a "gyere te is" szöveg szerepelt, erre utal az ujjával tett csalogató mozdulat.

De nem csak a borító bírt némi (persze - főleg mai szemmel - kellően finom és visszafogott) erotikus tartalommal, a belsőbb oldalakon is található két hasonló rajz: az egyik egy Polifoam reklám, a másik pedig egy ropogó tábortüzet figyelő hölgyet ábrázol, férfiszemnek tetsző pózokban.

Érdekesség, hogy sem a korábbi, sem a későbbi évek itinereiben nem található több ilyen jellegű illusztráció, egyedül az 1987-es tett egy kis kiruccanást az érzékiség felé (illetve mégis, bár csak egy-egy rajz erejéig: az 1988-asban egy erotikus ábrándot, az 1989-esben egy kukkoló sünt, az 1990-esben pedig női akt posztereket fedezhetnek fel a figyelmesebbek).

Kapcsolódó bejegyzés:
Idézetek, mottók a Kinizsi Százas túrafüzetekből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése