2011. december 10., szombat

Vérmókusok márpedig vannak

Idézet egy cikkből, mely ma jelent meg az Origo hírportálon:

"Békésen etettük a mókusokat egy washingtoni parkban direkt erre a célra vásárolt mogyoróval. Eleinte vicces volt, jöttek, eszegettek, jöttek többen, tovább eszegettek, aztán egyszer csak nagyon sokan lettek" - írta egy olvasónk. "Hirtelen harminc-negyvenen voltak, és egyre erőszakosabban jöttek, elkezdtek ugrálni a lábunkra, és már nem volt annyira vicces a helyzet. Amikor elfogyott a mogyoró, nagyon nem örültek, és inkább elfutottunk előlük" - számolt be mókusos kalandjáról a levélíró.

A cikkben az amerikai szürke mókusról (Sciurus carolinensis) van szó, mely faj Európában is kezd egyre jobban elterjedni, és előbb-utóbb kiszorítja a békésebb természetű, őshonos vörös mókusokat (Sciurus vulgaris).

Az erősebb idegzetű olvasók a Cukiság blogban is megnézhetnek két videót, melyeken egy vérmókus macskát ill. macskákat terrorizál. Az elkövető ártatlanul csengő Cunci neve ne tévesszen meg senkit.

Feltehetően nem az idegen lények vagy a jeti lesz a magyarázat Gyatlovék misztikus esetére sem, hanem egy mindenre elszánt vérmókus falka. Bizony, fel kell rá készülni, hogy a Kinizsi Százason is egyre több mókustámadás várható - ezek száma akár meg is triplázódhat, és a vadlótámadások arányát is megközelítheti (az esetek felderítését nehezíti a nagy látencia, hiszen sok áldozat fél bejelenteni, beismerni, hogy mókusok elől futamodott meg; gyakran szakemberhez sem fordulnak, aki segíthetne feldolgozni a traumát).

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése